Mrkev nám pomáhá při hubnutí

Mrkev známe od dětství. Dokonce je to jedna z prvních potravin, která se nám po mateřském mléce dostane do úst.
Zhubnete
Pokud právě hubnete, určitě si ji zařaďte do jídelníčku. Je o ní totiž známo, že neobsahuje žádný tuk, proto kila s ní půjdou dolů mnohem rychleji a navíc i zasytí žaludek. Mnoho lidí není z dětství zvyklých jíst zeleninu v takovém množství, jako je pro zdravé tělo potřebné. V neposlední řadě jde však i o úpravu . Než dostat do žaludku mrkev křoupáním, si ji více vychutnáme nastrouhanou nebo měkoučkou vařenou. Navíc jakému koliv jídlu přidá nasládlou příchuť.

Pozor
Mrkev neodškrabujte nožem! Jinak "zahodíte" vitamíny do koše, namísto toho, abyste si je přizpůsobili do těla, kam jednoznačně patří. Stačí tento oranžový "skvost" pořádně umýt a je po vědě. Je ještě jedna potřebná rada při konzumaci mrkve. Potřebuje totiž alespoň kapku oleje (díky němu se karoten v těle lépe využije). Pokud tedy mrkvový salát, tak s trochou olivového oleje. Pokud mrkvový příloha nebo cokoli jiného, ​​olej nikdy nesmí chybět.

Co obsahuje?
Vitamin A, který je dobrý na zrak, pro pokožku a nervy, zda betakaroten, chránící buňky před napadením volnými radikály. Kromě toho je mrkev bohatá i na kyselinu listovou, vlákninu, železo, vápník, sodík a také vitamin B a C.

Jak pomáhá?
Mrkev pomáhá při hubnutí, snižuje také cholesterol a pomáhá při kožních chorobách.

Autor: Klára Vacková