Vepřový bůček s ořechovou nádivkou
Vepřový bůček s ořechovou nádivkou
Potřebujeme:
¾ kg bůčku s kůží, 2 housky, 100 ml mléka, 2 vejce, 80 g ořechů, 2 mladé cibulky i s natí, 3 stroužky česneku, olej, mletá červená paprika, mletý muškátový oříšek, sůl
Jak na to:
Do masa udělejte ostrým nožem zboku otvor (aby vznikla kapsa). Zvrchu i uvnitř ho osolte a nechte chvíli odležet.
Hotové maso naplňte nádivkou, otvor uzavřete grilovacími jehlami. Uložte do olejem natřeného pekáče, podlejte vodou a pečte téměř do měka. Během pečení podlívejte výpekem a podle potřeby i horkou vodou. Před dopečením maso posypte mletou červenou paprikou a nadrobno posekaným česnekem. Podávejte s bramborovým salátem, různě upravenými bramborami nebo s rýží.
Náplň: Do mísy dejte pokrájané housky, polejte je teplým mlékem, zakryjte a nechte spařit. Poté přidejte rozšlehané vejce, posekané ořechy, očištěnou pokrájenou cibuli i s natí. Směs osolte, okořeňte a promíchejte.