Vepřová krkovička na rozmarýnu

Použité suroviny:

vepřová krkovička vcelku
sůl
kmín
česnek - podle chuti
1 cibule
rozmarým
tymián
pepř
olej

Jak recept připravit:

Pekáč vymažeme olejem, maso též potřeme ze všech stran olejem (vyválím v pekáči), ze všech stran osolíme
a libovolně okořeníme, případně napřed potřeme rozmačkaným česnekem.
Do pekáče přidáme rozkrájenou cibuli, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na
230°C. Pečeme doměkka (asi hodinu a půl, záleží na velikosti kusu masa).
Během pečení občas zkontrolujeme, zda není třeba podlít, případně maso přelijeme výpekem, v půlce pečení
můžeme obrátit.
Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem,
hořčicí a cibulí.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus