Masopustní česnekové kuličky na jehle
Masopustní česnekové kuličky na jehle
Potřebujeme:
mleté vepřové maso asi 500 g, velkou cibuli, 2 vejce, sůl, pepř, půl směsi knedličkové směsi v prášku nebo strouhanku, hlávku česneku, tvrdý sýr
Jak na to:
Mleté maso dochuťte solí, mletým pepřem, vejci, nakrájenou cibuli. Ppřidajte půl knedlčkové směsi v prášku, přip. strouhanku. Okořeňte pepřem bílým. Přidejte protlačený česnek celou paličku a dobře vymíchejte.
Z masy formujte kuličky velikosti švestek, obalte je ve strouhance a v horkém oleji je zprudka osmažte. Z půl kila mletého masa a ostatních přísad vyjde cca 30 kuliček.
Na dno pekáče dejte trochu oleje, dejte na ně vysmažené kuličky posypte tvrdým sýrem a dejte zapiecť na 20 minut, dokud se sýr nerozteče.
Kuličky napíchejte na jehly, "prošpikujte" cibulí, zeleninou. Podávejte s bramborami a salátem