Ananasové ragú

Použité suroviny:

1 plechovka ananasového kompotu
1 lžíce hl. mouky
1 lžička kari
250 g rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
dle potřeby: olej olivový
500 ml zeleninového vývaru
dle chuti: sůl a pepř
400 g vepřové kýty

Jak recept připravit:

Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme
rýži, zamícháme, aby se obalila olejem a zalijeme asi polovinou připraveného vývaru. Zakryjeme pokličkou a
dusíme. Maso nakrájíme na menší kostky, opepříme, osolíme a zprudka opečeme na 4 lžících oleje. Zaprášíme
moukou, přidáme karí koření a podlijeme šťávou z ananasového kompotu. Maso dusíme do změknutí, občas
zamícháme a podléváme zbylým vývarem. Na talíř servírujeme hotovou rýži přelitou masem s ananasem a zdobíme
nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus