Vejce pod sklem
Vejce pod sklem
Potřebujeme:
8 dcl vody, 1 a ½ sáčku potravinářské želatiny, 100 g šunky, 2 vejce uvařené natvrdo, 1 červená kapie, 4 lžíce sterilizovaného hrášku, 4 lžíce sterilizovaných žampionů, 1 a ½ lžíce citronové šťávy, 1 lžičku cukru, bílý pepř, sůl
Jak na to:
Želatinu nechte naboptnat ve vodě a za stálého míchání ji rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte citronovou šťávu, cukr, trochu soli a bílý pepř. Všechno nechte důkladně rozpustit. Pak si připravte čtyři kelímky a na dno nalijte tenčí vrstvu želatiny. Když ztuhne, rozložte na ni plátky žampionů a přelijte dalšou vrstvou želatiny. Po ztuhnutí na ni rozložte hrášek a znovu zalijte želatinou. Do další vrstvy naložte po celé ploše nudličky šunky, mezi ně poloviny nakrájených vajíček žloutky nahoru a přidejte kousky kapie. Zalijte vrstvou želatiny a nechte ztuhnout.