Brynzové střapáčky

Brynzové střapáčky 

Potřebujeme:

brambory, hrubou mouku, 1 vejce, sůl, brynzu, slaninu

Jak na to:

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme lžičku soli. Opražíme slaninu. Očištěné brambory (asi tak 5-6), pokrájíme na malé kostky a šupneme je do mixéru. Když jsou rozmixované, přidáme jedno celé vejce, hrubou mouku, tu přidáváme až pokud je těsto dostatečně husté, aby se ve vodě noky nerozpadli. Do vařící vody přes strapačkové sito děláme noky. Zároveň také promícháme a chvíli povaříme, dokud plavou na povrchu přelijeme je přes sítko, propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do misky a přidáme brynzu. Úplně nakonec přidáme opraženou slaninu.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus