Paprikáš

Použité suroviny:

140 g masa (vepřové, telecí, hovězí), 20 g tuku, 50 g cibule, 180 g paprik, 50 g rajčat, 5 g petržele, 5
g mouky, 1 g sladké papriky, 2,5 g soli.

Jak recept připravit:

Umyté a na porce nakrájené maso lehce osmažíme v horkém tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, menší
množství vody a podusíme. Poklademe plátky rajčat, posypeme sladkou paprikou. Promícháme a rozředíme horkou
vodou. Vaříme do poloměkkého masa. Umyté a očištěné papriky nakrájíme na čtverečky 1x1 cm a dusíme ve zbylém
tuku s menším množstvím vody, špetky soli a potom přidáme maso. Můžeme dochutit pálivou paprikou. Povaříme 30
minut, vložíme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme mouku rozředěnou ve vodě a dovaříme dalších 10 minut.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus