Směs okurková s paprikou na bílém víně
Použité suroviny:
400 g brambor
1 červenou papriku
2 okurky
2 větší cibule
2 lžíce rostlinného oleje
1/8 litru bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
dle chuti: kopr a pažitka
3 lžíce hladké mouky
dle chuti: sladká paprika, sůl a bílý pepř
Jak recept připravit:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vařící osolené vody a asi 10 minut povaříme (do
poloměkka). Papriku nakrájíme na kostky, okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na
kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, vsypeme cibuli, zeleninu a
podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme scezené brambory, 250 ml vody, bílé víno a smetanu. Promícháme a 10
minut povaříme. Mezitím si na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přisypeme mouku, orestujeme a zalijeme troškou
vody. Jíšku povaříme a přidáme ke směsi spolu s opranými a nasekanými bylinkami a dochutíme sladkou červenou
paprikou.