Sardinky plněné

Použité suroviny:

18 čerstvých sardinek,
3 rajčata
olivový olej
ovocný ocet (použila jsem malinový)
Na náplň:
200 g čerstvého špenátu
200 g bílého pečiva nakrájeného na plátky
30 cl smetany nebo mléka
2 vejce
80 g parmezánu (neměla jsem, tak jsem použila Gran Moravia)
6 sušených rajčat v oleji
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekaných bylinek, petrželka, koriandr, bazalka (u nás vše mají Vietnamci)
sůl, pepř

Jak recept připravit:

Troubu zahřejeme na 220°C.
Špenát spaříme a necháme dobře okapat.
Housku namočíme do mléka, vymačkáme. Všechny přísady do náplně rozsekáme nadrobno, smícháme s vymačkanou
houskou, vejci, osolíme, opepříme, naplníme připravené rybičky, dáme do vymazané zapékací misky, případně
zbylou nádivku rozložíme kolem, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 až 20 min.
Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme kyselá semínka – to v létě, když máme sladká zralá
rajčata, teď v zimě jsem použila cherry, rozpůlená – nakrájíme na drobné kousky, posolíme, pokapeme olivovým
olejem a malinovýcm (nebo jiným, ovšem DOBRÝM) octem. Podáváme sardinky velmi horké se salátem z rajčat a
pečivem (bageta, focaccia, ciabatta…).

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus