Ryba pečená s jogurtem

Použité suroviny:

4 porce ryby
4 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička skořice
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky kari
1 Jihočeský bílý jogurt Nature
2 rajčata
nasekaná petrželka
citrónová šťáva
Jihočeské máslo

Jak recept připravit:

Nejdříve připravíme marinádu. Do jogurtu přidáme utřený česnek, zázvor, papriku, kari, kmín a sůl.
Marinádu nalijeme na ryby a necháme v chladničce asi 2 hodiny marinovat.
Ryby opečeme na rozehřátém másle, přelijeme zbytkem marinády a přidáme nakrájená rajčata a nasekanou
petrželku.
Podlijeme vodou a vše dusíme do měkka. Na závěr pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus