Červená řepa

Účinky: Zmírňuje infekci dýchacích cest, reguluje krevní oběh,

předchází zácpě, léčí ekzémy a posiluje vlasy. Vařená

obsahuje rozpustné vlákniny, které snižují hladinu cholesterolu. Je

součást diet při onemocněních jater a ateroskleróze. Obsahuje látky

s protinádorovými účinky. Obsahuje vitaminy skupiny B, vzácné

minerální a lipotropní látky. Obsahuje jód, kobalt a doporučuje se při

odtučňovacích kúrách, onemocnění jater a ledvin. Je výživná,

posiluje organismus a pomáhá při léčbě chřipky a nachlazení.

Množství: Přidáváme ji do salátů. Šťáva smíchaná s medem se užívá při

vysokém krevním tlaku. Doporučená roční spotřeba je 3 kg. Pozor.

Více než 100 ml šťávy může vyvolat mírnou nevolnost a závratě. Proto ji třeba zpočátku míchat s mrkvovou šťávou.

 


Komentáře k receptu

comments powered by Disqus