Dýňový chléb

Potřebujeme:

200g mouky polohrubé
200g mouky celozrnné
1 lžička soli
1 polévková lžíce sušeného droždí
1/2dl mléka
1/2dl vody
1/2dl medu
1 celé vajíčko
100g nasekané cibulky
200g rozmixované dýně
1 lžička mletého rozmarýnu

Mouky a sůl dobře promícháme. Droždí smícháme s mlékem, vodou, medem a vajíčkem. Vlijeme do mouky a promícháme. Přidáme cibuli, dýni a rozmarýn. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi jednu hodinu. Potom prohněteme a vytvarujeme bochánek, který přendáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě hodinu kynout. Vykynutý chlebíček pečeme půl hodiny v předehřáté troubě na 190 ° C. Upečený chléb ihned vyjmeme z trouby a necháme vyložený na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus