Guláše

Guláš
 Guláš nezahušťujte moukou, použijte raději strouhaný chléb nebo brambora.
 Vylepšete si chuť guláše a místo vody použijte na zalití pivo.
 Guláš ze zvěřiny zkuste dolít červeným nebo bílým vínem a okořeňte jalovcová nebo zázvorem.
 Abyste guláš neosolili málo, vyzkoušejte ho lžící a šťávu nechte vychladnout, horký se totiž může zdát málo slaný. Pokud jste guláš přesolili  vložte do něj brambora a chvíli povařte.
 Lepší chuť guláše dosáhnete pokud naložíte kostky masa do sójové omáčky alespoň na 24 hodin.

Hořký guláš
Aby vám guláš nezhořkl, papriku do něj nepřidávejte po zalití vodou, ale přidejte ji ještě do základu po osmažení cibule.

Jemnější chuť gulášové polévky

Gulášová polévka ji zjemníte tak, že do ní přidáte na nudličky nakrájenou zelenou papriku a trochu pokrájených rajčat.

Vylepšený guláš
Před tím než ho dovaříte přidejte do něj trochu smetany na šlehání. Podávejte posypaný s trochou petrželky.

Sójový guláš
Nerozeznáte ho od masového, pokud necháte sójové kostky 15 minut ve vodě, kterou ochutíte velkým množstvím bylinek.

Brokolicový guláš
Použijte ji jako náhradu za maso. Rozdělte ji na menší růžičky a krátce poduste, aby zůstala zelena, a pak ji přidejte do guláše těsně před dokončením.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus