Orientace vitamínů

Chcete žít a stravovat se zdravě?

Má to ale jeden háček - ve zdravém životním stylu se třeba vzdělávat.

Víte jak se jednoduše vyznat ve vitamínech?
Orient se v energetické hodnotě potravin, jejich složení, obsahu vitamínů a výživných látek je hotová věda. Který je vhodný kdy a na co? Pomůžeme vám jednoduchým trikem - rozlišujte je podle barvy!

Ovoce a zelenina bílé barvy podporují vaši imunity. Například česnek, květák.

Červené produkty jako jsou jahody, borůvky, maliny, rajčata prospívají krve, krevnímu oběhu a srdci.

Zelená barva prozrazuje čistící a detoxifikační účinky - například paprika, jablka, brokolice, hrozny.

Produkty oranžové barvy jako je například dýně, zda pomeranče působí preventivně proti rakovině.

Citrony a banány, tedy nositelé žluté zpevňují vaši pokožku.

Fialová prodlužuje život. Například lilek, či červené hrozny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus