Orientace ve vitamínech
Chcete žít a stravovat se zdravě?
Má to ale jeden háček - ve zdravém životním stylu je třeba se vzdělávat. Víte jak se jednoduše vyznat ve vitamínech?
Orientace se v energetické hodnotě potravin, jejich složení, obsahu vitamínů a výživných látek je hotová věda.
Který je vhodný kdy a na co?
- Pomůžeme vám jednoduchým trikem - rozlišujte je podle barvy!
-
Ovoce a zelenina bílé barvy podporují vaši imunity. Například česnek, květák.
- Červené produkty jako jsou například jahody, borůvky, maliny, rajčata prospívají krvi, krevnímu oběhu a srdci.
-
Zelená barva prozrazuje čistící a detoxifikační účinky - například paprika, jablka, brokolice, hrozny.
- Produkty oranžové barvy jako je například dýně, pomeranče působí preventivně proti rakovině.
-
Citrony a banány, tedy nositelé žluté zpevňují vaši pokožku.
- Fialová prodlužuje život. Například lilek, či červené hrozny.
Autor: Zuzana Smutná