Srnčí pečené

Použité suroviny:

600 g hřbetu nebo masa z kýty | 60 g sleniny | sůl | 50 g másla | 1/2 cibule | 2 celé pepře | 2 bobule
jalovce | 10 g hladké mouky

Jak recept připravit:

Maso ze hřbetu nebo z kýty otřeme vlhkou utěrkou a slaninou protýkáme po vlákně. Mírně osolíme a celý
hřbet potřeme na pekáčku rozehřátým máslem. Necháme asi den odležet v chladné místnosti. Při přípravě máslo
seškrábneme, na kastrole rozpustíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a přidáme
odleželé maso, které opečeme z obou stran. Mírně podlijeme vodou, přidáme koření a nejdříve dusíme přikryté.
Dopékáme odkryté v troubě dozlatova. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a po rozředění
vodou dobře provaříme. Šťávu procedíme a podáváme s nakrájenými plátky srnčí kýty s knedlíky nebo s
bramborovými kroketami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus