Z mletého masa placičky s jemnou náplní

Použité suroviny:

400 g směsi z mletého masa | 1 vejce | ½ cibule | 20 g oleje nebo sádla | ½ svazku petrželky | 1 tvrdší
houska | 1 lžíce strouhanky | dle potřeby: mléko na namočení | dle chuti: sůl a mletý pepř | ½ lžičky
majoránky | Náplň: | 1 vejce | 50 g šunkového salámu | 50 g anglické slaniny | 50 g párků | 1-2 kyselé okurky
| 80 g tuku na smažení | 1 vejce na potření | Omáčka: | 1 lžíce mouky na zahuštění, ¼ kostky hovězího bujónu,
2 lžíce kyselé smetany na zjemnění

Jak recept připravit:

Nakrájenou housku namočíme do teplého mléka, vymačkáme a promícháme s mletým masem. Oloupanou cibuli
jemně usekáme a osmahneme na 20 g tuku dozlatova, necháme prochladnout a vmícháme do masové směsi. Přidáme
sekanou petrželku, strouhanku, vejce, majoránku, pepř, osolíme a důkladně promícháme. Natvrdo uvařená vejce
nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu, šunkový salám a spišský párek rozkrájíme na nudličky, kyselé okurky
jemně usekáme, náplň lehce promícháme. Z masové směsi vytvaruje 12 stejných kuliček, ze kterých vytvarujeme
placičky. Na 6 placiček navrstvíme lžící náplň, okraj placiček potřeme rozšlehaným vejcem, přiklopíme
placičkami bez náplně a lehce přitiskneme. Opečeme dozlatova po obou stranách, vyjmeme z pánve a uložíme na
teplém místě. Šťávu po opékání zasypeme mouku, podlijeme trochou vody, přidáme hovězí bujón a 3 minuty
povaříme. Nakonec zjemníme smetanou. Placičky jsou výborné s hlávkovým salátem a brambory.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus