Velmi dobré okurky

Použité suroviny:

Do sklenice o obsahu 0,7 l si připravte: 1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké, 3 kolečka
křenu, 1/2 malé cibule, 2 hřebíčky, 3 celé pepře, 3 kuličky nového koření, malý bobkový list,asi 1 cm celé
skořice, kousek vinného nebo višňového listu, snítku kopru, 1 stroužek česneku, špetka hořčičných semínek, 2
vrchovaté polévkové lžíce cukru krystalu nebo krupice, 1 kávová lžička soli, malou skleničku octu - 0,5 dcl

Jak recept připravit:

Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou,
koprem a listem. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího
hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 stupních C. Vytáhneme a po
vychladnutí otočíme dnem vzhůru, necháme do rána stát a druhý den, již zase otočené zpět, je uložíme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus