Oříškové brambůrky s čokoládou

Použité suroviny:

na 30 kusů
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 lžička skořice
300 g másla
1 vanilkový cukr
100 g mletých ořechů(vlašských nebo lískových)
šťáva a kůra z 1 citronu
DOHOTOVENÍ:
250 g rybízové nebo višňové marmelády
250 g ledových kaštanů (tyčinky)
cukrářské zdobení dle fantazie

Jak recept připravit:

Na vál prosijeme mouku s mouč.cukrem a skořicí. Přidáme vanil.cukr,ořechy,citron.kůru a šťávu. Uděláme
důlek a vložíme do něj na kousky pokrájené změklé máslo. Vypracujeme těsto,zabalíme do potrav.fólie a v
chladu necháme asi hodinu odpočinout.
Formičkou vykrájíme vajíčka a na plechu vylož.pečícím papírem upečeme při 180°C asi 10 minut dorůžova.
Ledové kaštany rozpustíme ve vodní lázni. Vychladlá vajíčka spojíme vždy po dvou k sobě marmeládou. Na
povrchu potřeme polevou a dozdobíme. Necháme zatuhnout.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus