Křehké medové řezy

 

Potřebujeme:

3 dcl medu
7 vajec
50 g slunečnicového semínka
50 g kokosu
1,5 dcl oleje
150 g mletých ořechů (100 g do těsta, 50 g na posypání)
350 g polohrubé mouky
(Mléko na doriedenie)
Prášek do pečiva
Džem ideálně višeň nebo červený rybíz (Schwartau)

Postup:

Oddělte žloutky od bílků a přidejte je k medu a oleji. Promíchejte.
Ke směsi přidejte postupně další přísady - semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidejte mléko - jestliže je těsto málo řídké.
Z bílků vyšlehejte sníh, který snadno vetřete do těsta (ručně).
Těsto rozdělte na 3 díly a vlijte na plech (vyložený papírem na pečení). Budete mít tedy 3 plechy s těstem.
Pečte při teplotě 150-180 stupňů - přibližně 20 minut - aby mělo těsto zlatavou barvu.
Nechte těsto vychladnout, potom namažte spodní těsto džemem Schwartau, dejte plát těsta, na druhý plát namažte také džem a přiložte poslední díl, který posypte nastrouhanými oříšky.
Tip: Těsto si můžete zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod..)

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus