Kopičky plné ovoce

Použité suroviny:

10 plátků želatiny, 480 g broskvového kompotu, 500 ml pomerančové šťávy, 50 ml citrónové šťávy, 4 lžíce
medu

Jak recept připravit:

Želatinu namočíme zhruba na 5 minut do studené vody. Broskve dobře necháme okapat na sítu a dáme do mísy.
Plody ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Želatinu trochu vymačkáme, vložíme do hrnku, ohřejeme (ale už
nevaříme) a rozpustíme. Smícháme broskvové pyré, pomerančovou a citrónovou šťávu a med. Do rozpuštěné
želatiny vmícháme 2 lžíce ovocné směsi a pak vše zamícháme do zbývajícího pyré. Promícháme metlou na sníh.
Malé pudinkové formičky vypláchneme studenou vodou a okamžitě naplníme ovocným pyré. Želé necháme tuhnout asi
3 hodiny v chladničce. Ovocné želé vydrží čerstvé v chladničce asi 8 dní.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus