Pečený králičí hřbet a bramborové dortičky

Pečený králičí hřbet a bramborové dortičky

Potřebujeme:

300 g králičího hřbetu bez kostí, 100 g listového špenátu, 50 g žampionů, 80 g sušené bramborové kaše, 80 g šunky, 200 g zeleniny (karotka, brokolice, mrkev, růžičková kapusta), 0,5 dcl šlehačky, 20 g másla, 50 g strouhanky, 10 g škrobové moučky

Jak na to:

Odřezky masa pokrájíme na nudličky, rozmixujeme s vajíčkem, šlehačkou a přidáme sůl a koření.

Směs rozetřeme v tenké vrstvě na alobal přibližně ve velikosti vykostěného králičího hřbetu. Na ni navrstvíme špenátové listy, plátky šunky, osolený králičí hřbet a zavineme do alobalu.

Dáme na plech a necháme péct.

Servírujeme se zeleninou  na udušeném másle a zahuštěné solamylem, který jsme rozpustili v malém množství vody.

Bramborové dortičky: Do bramborového těsta přidáme vajíčko, osolíme, přidáme žampiony.

Směs vložíme do vymazaných, strouhankou posypaných formiček a dáme zapéct na 10 minut (cca 200 stupňů).
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus