Králík se zeleninou na víně

Králík se zeleninou na víně

Potřebujeme:

králík, sůl, mletý pepř, hladká mouka, jablko

Marináda: kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), 4 bobkové listy, 10 zrnek pepře, 4 voňavé květy, bílé víno, 1 stroužek česneku

Jak na to:

Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme na části a dáme do hrnce. Přidáme zeleninu, bobkové listy, celý pepř a hřebíček. Zalijeme vínem rozmíchaným s protlačeným česnekem a odložíme na 12 hodin. Vyjmeme, vysušíme, osolíme, okořeníme a poprášime moukou. Prudce opečeme na oleji a dáme do pekáče na králíka. V pekáči rozprostřeme zeleninu a zalijeme polovinou marinády. Asi po 3 / 4  hod.naskládáme měsíčky jablek na králíka, vyjmeme na talíř i zeleninu, jablka a víno rozmixujeme.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus