Králík na dalmatýnský způsob
Králík na dalmatýnský způsob
Pořebujeme:
2 králičí filety z hřbetu, 250 g másla, 100 g křenu, 150 g oravské slaniny, 1 cibule, 1 drůbeží bujón, hladká mouka, bobkový list, nové koření, sůl a knedík
Jak na to:
Filé z králičího masa nakrájíme na větší kousky, osolíme, okořeníme a orestujeme na másle. Přidáme cibuli, bobkový list a nakrájenou slaninu, počkáme, dokud slanina pustí tuk a vše podlejeme drůbežím bujónem. Přikryjeme a dusíme, dokud králík nazměkne. Maso i se slaninou vyjmeme a do výpeku přidáme křen. Připravíme bílou omáčku, kterou můžeme zahustit moukou a ještě dokorenit. Doubravského králíka servírujeme společně s knedlíkem, přeléváme vynikající pikantní omáčkou.