Český "rozčarováný" zajíc

 

Český "rozčarováný" zajíc

Potřebujeme:

1 zajíc, 40 dkg oravséj slaniny, 1 světlé 10-stupňové pivo, 4 velké cibule, olej, sůl, mleté černé koření

Jak na to:

Naporcovaného zajíce zalijeme pivem a na kostičky nakrájenou cibuli. Přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin. marinovat.Čistého zajíce vyjmeme, osolíme, okořeníme a prudce opražíme na oleji z obou stran, aby se zatáhl. Mezitím si na spodek plechu poklademe půl dávky na plátky nakrájené slaniny. Na ni rozložíme opečeného zajíce, zalijeme výpekem, na vrch poklademe zbytek pokrájené slaniny a podlejeme asi 1 dcl teplé vody. V průběhu pečení podlíváme eventuálně přidáme vodu podle potřeby. Pečeme cca 60 - 90 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus