Neapolská kuřecí prsa s gnocchi

Neapolská kuřecí prsa s gnocchi 
Potřebujeme:

1 kg kuřecích prsou, trochu oleje, 4 PL kečupu (jemně pálivý), šťávu z 1 citronu, 1 / 2 lžičky pepře, sůl, vegetu
Bešamelová omáčka: 90 g másla (cca 3 kopcovité PL), 6 PL hladké mouky, 0,6 l mléka
Na posyp: strouhaný sýr nebo parmazán, případně Nivu
Gnocchi suroviny: 450 g vařených roztlačených brambor, 75 g hlad.mouku s troškou kypr.prášku, 1 vejce, 2 žloutky, trocha soli
Jak na to:

Z kousků těsta prsty vyformuje kuličky ve velikosti ořechu a sploštíme je vidličkou. Ve vroucí vodě vaříme, dokud nevylezou na povrch. Poté je vyndáme.
Maso omyjeme, pokrájame malé kousky nebo nudličky. Prudce opečeme na oleji. Když se maso zatáhne polijeme šťávou z jednoho citronu. Osolíme, posypeme vegetou a okořeníme. Podlejeme asi 1 dcl vody a dusíme do měkka.
Zatímco se maso dusí, připravíme si Bešamelovou omáčku. Do zhotovené omáčky přimícháme kečup a necháme přejít varem.
Do udušení masa přidáme bešamelovou omáčku a necháme přejít varem. Promícháme a podáváme.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus