Kuřecí ragú se zeleninou

 Kuřecí ragú se zeleninou  
Potřebujeme:

2 ks kuřecích prsou, 250 g brokolice, 1 mrkev, 1 menší pórek (může být i cibule), 1 KL mleté červené papriky, kousek másla, trošku oleje, cca 150 ml zeleninového vývaru (bujón), sůl, mleté černé koření, 1 KL smetany, 1 KL citronové šťávy, 1 KL solamylu, 2-3 PL kukuřice z konzervy
Jak na to:

Prsa omyjeme a usušíme a posypeme paprikou. Do hrnce nebo na pánev dáme máslo a trošku oleje. Máslo a olej rozehřejeme a na něm opékáme prsa z obou stran cca 6-8 minut.
Opečené prsa vyjmeme a osolíme a okořeníme. Prsa nakrájíme.
Do výpeku přidáme pórek a opečeme ho do zlatova. Po pár minutách přidáme mrkev na jemno pokrájené (kolečka) a brokolici. Podlejeme vývarem (jeden zeleninový bujón zalijeme 150 ml vroucí vody). Přidáme nakrájené prsa, citrónovou šťávu a vaříme cca 8 minut.
Po 8 min přidáme smetanu, promícháme a pak přidáme solamyl, příp. ho nahradíme smetanou na šlehání, zda bílým jogurtem. Na závěr přidáme kukuřici a dáme na talíř.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus