Kuřecí prsa se zelím

 Kuřecí prsa se zelím 

Potřebujeme: 

4 porce 

500 g kuřecích prsou, 2 cibule, 1 lžičku mletého kmínu, hladkou mouku, 1 lžičku mleté červené papriky, olej, sůl 

Zelí: 1 hlávku bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíci cukru, mletý pepř, drcený kmín, ocet, 2 dcl zeleninového vývaru 

Jak na to: 

Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno, opražíme na oleji a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Maso nakrájíme na menší plátky a osolíme. 

Mouku rozmícháme s paprikou, obalíme v ní maso a vložíme do udušené cibule. Opražíme z obou stran, okořeníme, posypeme kmínem a přikryté dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Během dušení maso obracíme. 

Podáváme s dušeným zelím. Zelí připravíme tak, že je nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okořeníme, posypeme kmínem, cukrem a dusíme do hněda. Zalijeme octem, přidáme zelí, znovu mírně osolíme, poprášíme moukou a 5 minut za stálého míchání dusíme. 

Pak zalijeme vývarem, promícháme, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Během dušení promícháme, na konci dochutíme solí a octem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus