Kuřecí prsa se zelím
Kuřecí prsa se zelím
Potřebujeme:
4 porce
500 g kuřecích prsou, 2 cibule, 1 lžičku mletého kmínu, hladkou mouku, 1 lžičku mleté červené papriky, olej, sůl
Zelí: 1 hlávku bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíci cukru, mletý pepř, drcený kmín, ocet, 2 dcl zeleninového vývaru
Jak na to:
Cibuli očistíme, nakrájíme na drobno, opražíme na oleji a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Maso nakrájíme na menší plátky a osolíme.
Mouku rozmícháme s paprikou, obalíme v ní maso a vložíme do udušené cibule. Opražíme z obou stran, okořeníme, posypeme kmínem a přikryté dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Během dušení maso obracíme.
Podáváme s dušeným zelím. Zelí připravíme tak, že je nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okořeníme, posypeme kmínem, cukrem a dusíme do hněda. Zalijeme octem, přidáme zelí, znovu mírně osolíme, poprášíme moukou a 5 minut za stálého míchání dusíme.
Pak zalijeme vývarem, promícháme, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Během dušení promícháme, na konci dochutíme solí a octem.