Kuřecí paličky

Přísady
8 kuřecích kousků
sůl a pepř
1 šálek mouky
2 vejce
1 šálek japonské chlebové strouhanky Pánka nebo jiné hrubé strouhanky
6 polévkových lžic strouhaného italského sýra Parmigiano-Reggiano
3 polévkové lžíce italské směsi koření, nebo 1 ½ polévkové lžíce sušeného tymiánu a 1 ½ polévkové lžíce sušeného oregana
2 polévkové lžíce másla
2 polévkové lžíce čerstvě vytlačené citrónové šťávy
16 přibližně 40 centimetrových bambusových jehlic
1 ananas

Postup

Kuřecí kousky mají po celé délce tenkou bílou šlachu. Dá se sice sníst, ale když se uvaří, je velmi tuhá. Odstraníte ji tak, že zachytíte její volný konec mezi palec a nůž, druhou rukou chytíte koneček šlachy těsně u noži a zatáhnete. Opláchněte a osušte kuře. Překrojte každý kousek na polovinu - vzniknou tak dva kousky velké asi 2,5 x 5 cm. Osolte a opepřete. Do dvou samostatných misek dejte mouku a vyšlehané vejce a do třetí strouhanku spolu se sýrem a bylinkami. Seřaďte misky do řady vedle sebe. Obalte kuře v mouce, namočte do vyšlehaného vajíčka a pak důkladně obalte ve směsi strouhanky, sýra a bylinek. Ve vyprážacej pánvi rozpusťte máslo. Když začne máslo syčet, vložte kousky kuřete ve strouhance. Smažte přibližně 3 minuty na jedné straně (nebo dokud nebudou zlatohnědé). Otočte na druhou stranu a smažte další dvě minuty, dokud nebude i druhá strana zlatohnědá a kuře důkladně propečené. Udělejte malý zářez, abyste se přesvědčili, zda maso není uvnitř růžové. Vyberte kuře z pánve a pokapejte citronovou šťávou. Propíchněte kousky kuřete jehlicemi a pak zapíchněte do ananasu.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus