Kuřecí fašírka na rajčatové omáčce

 

Kuřecí fašírka na rajčatové omáčce

Potřebujeme:

kuřecí prsa, 1 vejce, 45 ml šlehačky, 125 ml mléka, 6 žemlí, 3 dkg mouky olej na opékání, mletý muškátový oříšek, pepř a harmonie chuti, sůl

Omáčka: 50 dk g rajčat, 12,5 dkg žampionů, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 PL oleje, 1 PL rajčatového protlaku

Na dohucení použijeme magi bylinky bazalka a tymián a bylinky česnek a petržel, cukr

Jak na to:

4 housky nakrájíme na kostky. Ostatní rozlámeme a dáme do mísy. Na rozlámané housky nalijeme mléko, necháme asi 5 minut namočené a pak je vyždímeme.

Maso nakrájíme na kusy, které rozsekáme v mlýnku spolu s namočenýmy rohlíky. Špachtlí zapracujeme do směsi šlehačku, přidáme muškátový oříšek, sůl, harmonii chuti a koření.

Ze směsi vytvoříme 4 koule a zlehka je sploštíme do tvaru fašírky. Obalíme v mouce, vajíčku, houskové kostky a dáme na 1 / 2 hodiny vychladnout do chladničky.

Troubu vyhřejeme na 190 ° C. Rozpálit olej a na pánvi opražíme 2 až 3 minuty  dohněda. Opečené vyjmeme z oleje a dáme na pekáč. Pečeme asi 25 minut.

Omáčka: Rajčata nakrájíme, cibuli a česnek nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálit polovinu oleje, přidáme cibuli, kterou pražíme 2 až 3 minuty.

Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, koření, sůl a trochu cukru. Vaříme 10 minut. Rajčatovou směs přepasírujeme přes síto do mísy.

Hrnec vymastíme, zbytek oleje rozpálit a žampiony podusíme doměka. Vmícháme omáčku a dochutíme.



 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus