Kuře na šafránu
Kuře na šafránu
Potřebujeme:
kuře, 400g pokrájených konzervovaných rajčat, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 175 g sušených celých meruněk, 2 KL mleté skořice, šafrán, 3 PL citronové šťávy, 1 PL olivového oleje, 50 g sušených meruněk, 3 PL mandlových vloček, 2 PL rozinek, koření a sůl
Jak na to:
Konzervu rajčat smícháme s 4,5 dcl vody. Přidáme šafrán, citrónovou šťávu a skořici. Polovinu hmoty nalijeme do zapékací nádoby. Přidáme cibuli, česnek a sušené celé meruňky. Nakonec do nádoby vložíme naporcované kuře a dáme do trouby zapéct. Na oleji osmažíme mandle, přidáme šťávu s citronu, nakrájené sušené meruňky, rozinky a necháme dusit. Nakonec přidáme 2 polovinu rajčatové hmoty a tím zaléváte během pečení kuře. Podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!