Krůtí pálivá směs

Použité suroviny:

800 g krůtích prsou
2 salátové okurky
1 chilli paprička
1 cibule
2-3 lžíce oleje
1/2 l čistého drůbežího vývaru
2 svazky petrželky
5 lžic smetany ke šlehání
1 lžíce solamylu
dle chuti: bílý pepř
2-3 lžíce citronové šťávy

Jak recept připravit:

Prsa opláchneme, osušíme a rozkrájíme. Okurky okrájíme, podélně rozkrojíme a jadérka lžičkou odstraníme.
Pak je nakrájíme na plátky. Z papriky rovněž odstraníme jadérka a nakrájíme ji na kroužky. Oloupanou cibuli
nasekáme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm důkladně osmažíme. Přidáme okurky, cibuli a krátce podusíme. Pak
nasypeme nakrájenou papriku a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme 10-15 minut mírně dusit.
Opranou petrželku nahrubo nasekáme a polovinu přidáme do směsi.
Smícháme smetanu se solamylem a přilijeme do guláše. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotový
pokrm posypeme zbývající zelenou petrželkou a podáváme jej nejlépe s dušenou rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus