Jemné kuře po italsku

Jemné kuře po italsku

Potřebujeme:

1 kuře, olej, máslo, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, worčestrovou omáčku, sladkou mletou papriku, vegetu, kečup, mleté černé koření, 1 malý rajčatový protlak, 250 ml sladké smetany, hladkou mouku, cukr, 1 bal.špaget , uzený sýr

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme roztlačený česnek, kousky kuřete a opražíme. Osolíme a přikryté dusíme 15 minut.

Pak přidáme máslo, papriku, koření, vegety, worčestrovou omáčku a kečup.

Promícháme, pokud  je třeba podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme doměka.

Smetanu rozmícháme s troškou cukru, 2-3 lžícemi hladké mouky a rajčatovým pretlakem. Vylijeme na maso a krátce povaříme.

Špagety uvaříme, dáme na mísu, polijeme je šťávou a navrch poklademe kousky kuřete.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus