Horčicové kuřecí stehna a prsa

 Horčicové kuřecí stehna a prsa
Potrebujeme
kuřecíe stehna, Omáčka:, 1 PL horčice, 2 PL pokrájené cibule, 2 PL jedlého oleje1 dl bílého vína, trochu soli
Jak na to:

Kuřecí stehna a prsa zbavíme kůže, maso nařežeme kolmo na svalové vlákna a kousky masa poklademe těsne vedle sebe na rozprostřenou hliníkovou fólii (alobal). Omáčkou potřeme kousky kuřete, zabalíme do folie a okraje vzduchotěsně stlačíme, potom pečte v troubě (podle velikosti kuřete) 30-40 min. když fólii rozbalíte, na pečeném mase nezůstane nijaká stopa po omáčce, protože se  úplne vsákla, kuře tak  dostane zvláštní chuť.

Omáčka: Horčicu vymíchejte na hladko s posekanou cibulí a  olejem, trochou soli a bilím vínem.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus