Ďábelské kuřecí maso

Použité suroviny:

500 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka)
100 g šunky (šunkového salámu)
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce kečupu
půl lžičky soli
1 lžička worchesteru
1 větší cibule
5 lžic oleje

Jak recept připravit:

Kuřecí maso nakrájíme asi na půlcentimetrové hranolky. Také šunku nebo šunkový salám si nakrájíme na
proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji nadrobno. Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme olej a nakrájené
kuřecí maso na něm za stálého míchání opečeme. Trvá to asi 5 minut. Přidáme šunku, zaprášíme paprikou a
zamícháme. Po zpěnění tj. asi za 2 minuty přidáme kečup, sůl a worchester. Opět zamícháme a asi po dalších
dvou minutách přidáme jemně nakrájenou cibuli a podlijeme dvěma lžíce teplé vody. Promícháme, minutu či dvě
podusíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rýže či bramborová kaše a zeleninový salát.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus