Ďábelské kuřátko
Použité suroviny:
1 kuře, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, šťáva z půlky citronu, 3 stroužky česneku, 1 lžička vegety, pepř,
sůl, kousek másla, 0,2 dl vývaru
Jak recept připravit:
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Olej, hořčici a citronovou šťávu rozšleháme, přidáme prolisovaný
česnek, vegetu, osolíme a opepříme. Touto marinádou potřeme čtvrtky kuřete a dáme na 2 - 3 hodiny odležet do
ledničky. Pekáček vyložíme plátky másla, na ně naskládáme maso, trochu podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté
trouby a upečeme dozlatova. Během pečení podléváme vývarem, ke konci přeléváme vypečenou šťávou