Žebrácké karbenátky

Žebrácké karbenátky 

Potřebujeme:

4 porce

500 g mletého masa (vepřové + hovězí), 250 g brambor, 3 vejce, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, asi lžičku hořčice, lžičku sójové omáčky, mletý pepř, špetku sušené majoránky, lžíci nasekaných bylinek ( nať jarní cibule, petržele, pažitku), olej na smažení, sůl, 2 jarní cibulky (bílé části) na ozdobu

Jak na to:

Nejdříve oloupeme brambory, dobře opláchneme a najemno postrouháme. Smíchejte s mletým masem. Přidejte mléko rozmíchané s vajíčky a hladkou moukou. Ochuťte prolisovaným česnekem, podle chuti hořčicí, sójovou omáčkou, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidejte najemno posekané bylinky.

Směs důkladně promíchejte a vytvarujte z ní malé placky. Na pánvi rozehřejte olej a placky z každé strany opečte asi 3 min. Vybírejte je na papírovej ubrousek a vysajte přebytečný tuk..
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus