Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka
   
Potřebujeme:

200 až 250 g vepřových kostí, mrkev, petržel, 200-250 g celeru, 2 brambory, sádlo, máslo, 1 žloutek, 1 dl smetany, celý pepř

Jak na to:

 Vepřové kosti uvařte ve slané vodě s trochou mrkve a petržel s celým pepřem. Očištěný a pokrájený celer duste pod pokličkou na másle, pak přeceďte polévku z kostí a vařte úplně doměkka s celerovou naťí (ty později zlikvidujte). Když je celer úplně měkký, pretlačte ho přes síto a podlejte zbytkem polévky z kostí. Mezitím uvařte brambory, pretlačte je, smíchejte s máslem a dejte do polévky. Dobře promíchejte. Při servírovanání přidejte žloutek rozmíchaným ve smetaně.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus