Mleté maso vcelku v ryžovém županu

Mleté maso vcelku v ryžovém županu

Potřebujeme:

175 g kulaté rýže, 400 g mletého masa, 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce pikantní sójové omáčky, 2 lžičky oleje, 4 lžičky suchého sherry, 1 vejce, 1/2l mléka, sůl, mleté černé koření, 250 g pórku, 250 g mrkve, 75 g nakladanie zázvoru, 125 g šampionů, 1 / 8 l zeleninového vývaru
Jak na to:

Rýži nasypeme do převařeného mléka a 30 min povaříme. Maso smícháme s ovesných vločkami, dvěma lžícemi sójové omáčky a dvěma lžička sherry, žloutky, osolíme a okořeníme. 125 g pórku a zázvor nakrájíme najemno a přimícháme k masu.
Vyformuje do tvaru bochníky. Bílek a ½ lžičky soli vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme do teplé rýže.
Na plechu vytvoříme tenkou vrstvu rýžové hmoty, na ni položíme bochník masa, obalíme zbývající rýží, jemně přitiskneme. Pečeme uprostřed rozehřáté troubě.
Mrkev, houby a 125 g pórku nakrájíme na tenké kolečka a postupně na oleji podusíme. Podlejeme vývarem, přidáme lžíci sojové omáčky a 2 lžíce sherry. Přikryjeme a dusíme. Dochutíme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus